Cărți

Puteți găsi aici recenzii ale cărților de dezvoltare personală și business pe care le-am citit. Sunt cărți care pot aduce o valoare în viața oricărui om, și cu siguranță va mișca ceva în tine când le vei citi. Acestea fac parte din proiectul ”O altfel de lectură”, un proiect adresat ție 🙂

La finalul fiecărei recenzii sunt câteva site-uri de unde puteți cumpăra cărțile. Vă urez lectură plăcută 🙂


Personalitate plus – Florence Littauer

personalitate-plus---cum-sa-i-intelegi-pe-ceilalti-intelegandu-te-pe-tine-insuti_1_fullsize

Într-un articol precedent am făcut un Top 5 al cărților citite, iar această carte se află în acel top. Și pe bună dreptate. Te-ai întrebat vreodată de ce toți oamenii se comportă diferit? Nu mă refer la ideea că suntem diferiți, ci la faptul că sunt anumite lucruri pe care nu le înțelegem la ceilalți. Însă dacă vei studia mai mult, vei observa câteva asemănări sau ”patterns” în comportamentul lor. Cartea de față m-a făcut să realizez aceste asemănări și să îmi dau seama că toți ne comportăm normal.

”Personalitate plus” aș spune că este manualul personalităților oamenilor. Acestea sunt în număr de 4, cu diverse denumiri în alte cărți, dar cu aceeași esență. Aici, cele 4 persoanlități sunt sangvinic, melancolic, coleric și flegmatic. Le vei putea descoperi cel mai bine la un party, unde la fel sunt 4 categorii: cei populari, cei perfecți, cei puternici (mă refer la lideri) și cei relaxați. Ordinea este aceeași ca cea de mai sus. Autoarea Florence Littauer ne va învăța în cele 5 capitole ale cărții cum să îi înțelegi pe ceilalți, înțelegându-te pe tine însuți. La început vei face un test pentru a afla din ce categorie faci parte, apoi vei afla ce presupune personalitatea ta și a celorlalți. Probabil te va șoca când vei afla lucruri despre tine, dar cel mai mult când vei afla de ce anume ceilalți se comportă în felul lor. Atunci îți vei da seama că și ei sunt normali, că așa sunt ei de fel.

Cartea ”Personalitate plus” o recomand tuturor oamenilor care își doresc să se descopere pe și care doresc să înțeleagă de ce și cum anume se comportă ceilalți. Este și o carte foarte bună de leadership, îți oferă putere și un avantaj. Dar atenție, poți folosi această putere asemeni unui cuțit: să faci de mâncare sau să omori pe cineva.

Puteți cumpăra cartea ”Personalitate plus – Florence Littauer” de pe:

 • Elefant.ro: între 22 – 24 lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: 27 lei. Click aici.

Abilități de comunicare – Allan & Barbara Pease

abilitati-de-comunicare-editia-a-ii-a_1_fullsize

Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni comunică mai bine decât alții? Parcă le vine natural să facă asta și sunt simpatizați de toată lumea. Într-adevăr, sunt oameni cărora le vine foarte ușor să intre în vorbă cu cineva, să mențină conversația și apoi să lase o impresie plăcută. Dar dacă ești din categoria celor cărora o conversație se termină la ”Bună, ce faci? Bine”, atunci această carte este pentru tine.

Dintotdeauna am fost un om mai retras, care nu se aventura în discuții așa de ușor. Mă integram mai greu, iar asta de multe ori nu era foarte benefic. Însă am descoperit această carte, și cum doream să îmi îmbunătățesc comunicarea, a venit ca o mănușă. ”Abilități de comunicare” de Allan Pease este o carte ușoară, și în același timp, aș zice că este manualul comunicării. Pe lângă tehnici de limbajul trupului, înveți să vorbești cu oamenii, să menții o conversație și să fii un om care chiar poate fi simpatizat de ceilalți. Ce este și mai interesant, este că înveți cum anume să faci aceste lucruri, de aceea consider să este o carte foarte practică. În cele 3 secțiuni, veți învăța cum să vă comportați cu ceilalți, cum să fii un partener de discuție excelent și cum să prezinți în afaceri.

Allan Pease, expert în limbajul trupui, și-a creionat întreaga sa experiență în cartea ”Abilități de comunicare”. Deși are doar 100 de pagini, valoarea pe care o vei primi este de 100 de ori mai mare. Recomand această carte tuturor oamenilor, indiferent de vârstă sau profesie. În zilele noastre, abilitatea de a comunica a devenit ceva de neprețuit, mai ales că mulți ne concentrăm doar la ale noastre, și mai puțin la ale altora.

Puteți cumpăra cartea ”Abilități de comunicare – Allan Pease” de pe:

 • Elefant.ro: între 14 – 17 lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 16 – 17 lei, în funcție de reducere. Click aici.

Dușul cu motivație – Veronel Guiman

11895067_1632962680306898_9075691743543539264_o

”Dușul cu Motivație” este o carte simplă, însă cu un impact în viața oricui o citește. Pe mine m-a surprins foarte mult cum la vârsta de doar 23 de ani, Veronel Guiman acumulase o experiență destul de vastă în domeniul motivației, încât a reușit să o transmită printr-o carte. M-a atras de la primele pagini, și cu toate că eram conștient de ce scria în carte, am învățat și lucruri noi. Nu degeaba este bine să te asociezi cu oameni mai buni decât tine dacă vrei să crești.

În ultima perioadă am citit cărți de dezvoltare personală, în fiecare se vorbea despre vis, atitudine, încrederea în tine, tehnici de succes. Aceasta este prima carte de motivație pe care am citit-o. În cele 10 capitole ale sale, Veronel a reușit să transmită ideea de motivație într-o manieră în care oricine cred că ar înțelege-o. Începe prin a vorbi despre ceea ce înseamnă motivația, unde o putem găsi și apoi trece la tehnici prin care învățăm să ne controlăm emoțiile, cât de importantă este grija față de corpul nostru, terminând cu o serie de exerciții foarte interesante. Dacă ar fi să spun un lucru pe care l-am învățat, ar fi că mi-a dat o viziune mai clară asupra cât de importantă este îngrijirea corpului și gestionarea timpului eficient.

Recomand această carte tuturor oamenilor care sunt la început de drum în dezvoltare personală. Îți vei face o idee clară despre necesitatea motivației în viața ta, lucru care te va ajuta să treci mai ușor peste anumite obstacole. Este destul de ușor de citit, însă te pune pe gânduri, așa că nu ezita să ai o foaie și un pix pentru a-ți nota.

Puteți cumpăra cartea ”Dușul cu motivație – Veronel Guiman” de pe:

 • VMotivation.ro: 120 de lei. Click aici.

Puterea Prezentului – Eckhart Tolle

puterea-prezentului-ghid-de-dezvoltare-spirituala-editia-a-v-a_1_fullsize

”Puterea prezentului” este prima carte de spiritualitate pe care am citit-o. A apărut în viața mea în momentul în care eram într-un impas emoțional, deoarece nu înțelegeam de ce anume s-a întâmplat un lucru. Până când un bun prieten de-al meu, Adrian, a început să îmi povestească despre acest nou domeniu. Când l-am aprofundat, am simțit că acel ceva a fost întotdeauna în fața mea, iar această carte m-a ajutat să îl văd.

”Puterea prezentului” este un ghid de dezvoltare spirituală, în care Eckhart Tolle a reușit într-un mod foarte simplu să așterne pe hârtie întreaga lui experiență. În cele 10 capitole ale cărții, vom conștientiza ce înseamnă acest EU al fiecăruia, cât de important este să ne detașăm de lumea fizică și că noi toți suntem conectați la un nivel mult mai profund decât cel pe care îl cunoaștem, adică partea conștientă. Să fim conectați la momentul prezent ne permite să deblocăm anumite resurse din noi de care probabil că nici nu știam. Inclusiv în cartea ”De la idee la bani”, de Napoleon Hill, se vorbește despre acest lucru, doar că sub altă denumire. În cartea de față vom învăța cum să ne conectăm la momentul prezent.

Dacă acum ai pășit pe drumul dezvoltării spirituale, aceasta este prima carte pe care ți-o recomand. Deoarece este destul de grea la început, nu o citi ca pe un roman, ci mai degrabă citește câteva pagini, apoi oprește-te și reflectă asupa a ceea ce ai citit. Altfel nu va avea nici un impact asupra vieții tale. O recomand tuturor celor care își doresc o aprofundare a vieții lor și o înțelegere dincolo de material.

Puteți cumpăra cartea ”Puterea Prezentului – Eckhart Tolle” de pe:

 • Elefant.ro: între 23 – 29 de lei, în funcție de reducere. Click aici.

Atitudinea este totul – Jeff Keller

978-606-588-292-8_5

Schimbă-ți atitudinea și îți vei schimba viața. Acesta este și motto-ul cărții scrise de Jeff Keller, un autor care la vârsta de 30 de ani a decis să își ia viața în piept. În jurul nostru vedem tot timpul două categorii de oameni, cei care au încredere în ei și cei care nu. Dacă ești printre acele persoane care dorește să lucreze la încrederea în tine, această carte te va ajuta la fel de mult cum m-a ajutat și pe mine.

”Atitudinea este totul” spune povestea lui Jeff Keller, un avocat care la vârsta de 30 de ani nu îl mai mulțumea ceea ce făcea, așa că a decis să facă ceva cu viața lui. Și-a dat seama că nu poate face nimic dacă nu are atitudine, așa a început să lucreze la asta. În cele 3 părți în care se structurează cartea, vom conștientiza că succesul se află doar în rădăcinile minții noastre, ne vom da seama că ceea ce spunem are un rol atât de mic, dar cu un efect atât de mare și că dacă acționăm, vom ajunge într-adevăr la succes. Cartea conține și câteva exerciții, povești ale oamenilor și de ce este important să scăpăm de anumite lucruri din trecut pentru un viitor mai bun.

Această carte m-a ajutat să îmi fac un obicei nou și să îmi dau seama cât de important este să avem încredere în noi. O recomand tuturor oamenilor, în special celor din domeniul business sau vânzări. Dacă simți că ești în acel punct al vieții în care dorești o schimbare, începe cu această carte fiind deschis la ce scrie în ea. Și nu uita că atitudinea, nu aptitudinea îți determină altitudinea.

Puteți cumpăra cartea ”Atitudinea este totul – Jeff Keller” de pe:

 • Elefant.ro: între 19 – 24 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 22 – 24 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libhumanitas.ro: 24 de lei. Click aici.

Arta de a-ți cultiva noi relații – Debra Fine

arta-de-a-ti-cultiva-noi-relatii-initiaza-conversatii-intretine-le-construieste-relatii-dezvolta-prietenii-si-extinde-ti-afacerile_1_fullsize

Probabil te întrebi cum de a-ți face noi relații este ceva ce se poate învăța. Da, aceasta este o abilitate. Am rămas la fel de șocat atunci când am aflat, deoarece credeam că este ceva cu care te naști. Mai ales pentru un introvert ca mine, nu puteam înțelege cum anume poți învăța să îți construiești noi relații. Cu această carte și ajutorul lui Debra Fine, am reușit să îmi răspund la întrebare.

”Arta de a-ți cultiva noi relații” este, din punctul meu de vedere, special scrisă pentru cei care nu sunt ași în așa ceva. Pentru noi cei care suntem mai timizi, care ne limităm la ”Bună, ce faci?”, pentru cei care la o petrecere nu iau inițiativa de a cunoaște oamenii. Bineînțeles este și pentru cei care fac natural aceste lucruri, însă vor să își perfecționeze această abilitate. În cele 14 capitole ale sale, Debra Fine ne învață pas cu pas cum să inițiem conversații, să construim relații, să dezvoltăm prietenii și să ne extindem afacerile. Câteva dintre tehnici sunt pe atât de simple, pe atât de uimitoare. De exemplu, una care mi-a rămas în minte, spune că atunci când vrei să cunoști mai bine un om, în loc să îl întrebi ”Cu ce te ocupi”, îl întrebi ”Poți să îmi povestești despre afacerea/munca ta?”.

”Arta de a-ți cultiva noi relații” este o carte pe care o recomand tuturor celor care doresc să își dezvolte această abilitate, probabil cea de care omenirea are cea mai mare nevoie în momentul de față. Dacă o persoană care înainte era închisă, fără încredere în el, și cu frica de a vorbi cu oamenii noi a reușit să facă acest pas, cu siguranță vei putea și tu.

Puteți cumpărat cartea ”Arta de a-ți cultiva noi relații – Debra Fine” de pe:

 • Elefant.ro: între 15 – 19 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 18 – 20 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libhumanitas: 19 lei. Click aici.

Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki

tata-bogat-tata-sarac-educatia-financiara-in-familie_1_fullsize

O carte care din punctul meu de vedere ar trebui predată în școli. Învățăm tot felul de lucruri acolo, unele folositoare, altele nu, dar nu învățăm lucruri esențiale pe lumea asta. Cum ar fi educație financiară, Legile Universului, etc. Această carte vorbește despre știința banilor, nu doar cum să îi faci, ci cum să îi păstrezi.

Cartea este ca o poveste spusă de către Robert Kiyosaki, cel mai mare mentor pe educație financiară din lume. Tatăl sărac din carte este tată lui adevărat, un om inteligent cu foarte multă școală și profesor renumit în Hawaii, iar tatăl bogat este tatăl celui mai bun prieten al lui Robert, un om care nu a terminat opt clase, dar care a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din Hawaii. Asta dovedește că sărăcia și bogăția sunt doar stări mintale. Autorul ne vorbește în 10 capitole despre copilăria sa, cum a luat contact cu lumea oamenilor bogați, cum și-a început prima afacere, eșecurile de care a avut parte, și cum a ajuns la independență financiară. Este o carte care îți schimbă concepțiile despre oamenii bogați, anumite convingeri pe care ți le-ai format. Una dintre ele este că oamenii săraci muncesc pentru bani, oamenii bogați pun banii să muncească pentru ei.

Mie această carte mi-a schimbat viziunea asupra oamenilor bogați. Credeam că sunt lacomi, hoți, necinstiți, și asta pentru că așa am auzit și văzut. Însă pe măsură ce o citeam, descopeream și o altă lume a lor, despre care nu mi-a spus nimeni până acum.

”Tată bogat, tată sărac” este o carte pe care o recomand oamenilor care vor o schimbare, vor o mentalitate nouă și sunt dispuși să se schimbe. Dacă dorești să ai și o afacere, această carte este un must have.

Puteți cumpăra cartea ”Tată bogat, tată sărac – Robert Kiyosaki” de pe:

 • Elefant.ro: între 23 – 29 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 27 – 29 de lei, în funcție de reducere. Click aici.

Mentorul de milioane – Greg Reid

978-973-669-503-2_5

Una dintre cărțile care m-au marcat enorm. Pur și simplu este o parabolă genială. Cu toate că are doar 100 de pagini, autorul a reușit să concentreze o poveste de viață într-un mod simplu, succint și pe înțelesul tuturor. Dacă vreodată ai fost curios de povestea unui om de succes, din copilărie până la viața de adult, atunci această carte este pentru tine.

”Mentorul de milioane” spune povestea lui Oscar, un tânăr dintr-un orășel din SUA, care a fost crescut doar de mama sa. Băiatul dorește un exemplu masculin în viața lui, însă nu bănuiește nici în ruptul capului că persoana pe care o va întâlni îi va schimba viața pentru totdeauna. În cele 6 capitole ale cărții, Oscar trece printr-o transformare uluitoare, de la un simplu băiețel care își angajează câțiva prieteni pentru a-și lua o bicicletă, până la poziția de manager pe vânzări într-o corporație, și în final patron al propriului vis. Prin această poveste, reușim cumva să învățăm adevărata bogăție a vieții, ce anume să facem pentru a fi bogați (mental în primul rând), cum să devenim lideri, pentru ca în final să pasăm cunoștințele noastre mai departe.

Până să citesc această carte, nu auzisem de Greg Reid. Însă acum sunt convins că a scris o capodoperă, un mesaj important, oferind sfaturi înțelepte pentru  a putea progresa în carieră și în viață. Recomand ”Mentorul de milioane – un mod simplu de a avea succes în muncă și în viață” tuturor oamenilor, indiferent de profesie sau vârstă. Niciodată nu este prea târziu pentru a ne schimba, iar cu ajutorul acestei cărți, drumul către schimbare poate fi mult mai ușor.

Puteți cumpăra cartea ”Mentorul de milioane – Greg Reid” de pe:

 • Elefant.ro: între 12 – 15 lei, în funcție de reducere. Click aici.

Avantajul încrederii – Brian Tracy

avantajul-increderii-in-propriile-forte-si-abilitati-antrenament-de-succes_1_produs

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi dacă ți-ai crește încrederea în tine la un nivel foarte mare? Cartea aceasta îți oferă pe tavă ceea ce trebuie să faci pentru a-ți conștientiza resursele interioare și a le folosi în fiecare zi. Tocmai de aceea titlul complet este ”Avantajul încrederii în propriile forțe și abilități”.

A nu avea încredere în noi este ceva normal în zilele noastre. Fiecare am avut trecutul nostru, cu experiențe mai mult sau mai puțin plăcute. În rândul tinerilor, din păcate este la ordinea zilei ca încrederea în noi să fie scăzută. Și la mine a fost la fel, însă atunci când îți dorești ceva, se și întâmplă. Această carte a venit exact în momentul în care aveam nevoie de ea. Brian Tracy tratează 7 capitole, în care vorbește despre sursa încrederii, cum să îți descoperi scopul în viață, cum să îți cultivi forțele proprii, și nu numai. Ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că îți oferă atât povești de succes, cât și exerciții pe care să le faci în vederea creștii încrederii în propria persoană. Chiar acum am găsit unul foarte interesant, se numește cei 4C: claritate, convingere, condiționare, consecvență. Vă las pe voi să descoperiți la ce se referă, citind cartea 🙂

Brian Tracy este un cunoscut autor, orator, trainer și consultant în afaceri. Discursurile sale pline de substanță sunt descrise ca fiind ”inspirate, energizante, informative și motivaționale”. Cartea de față, ”Avantajul încrederii”, te invață cum să abordezi și să alungi sentimentul de teamă și cum să-ți dezvolți curajul și determinarea în orice situație. O recomand tuturor tinerilor mai ales, dar și oamenilor care doresc să își ducă încrederea la următorul nivel. Exercițiile de aici le-am testat personal și pot spune că m-au ajutat în această privință destul de mult.

Puteți cumpăra cartea ”Avantajul încrederii – Brian Tracy” de pe:

 • Elefant.ro: între 31 – 39 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: 40 de lei. Click aici;
 • Libhumanitas: 39 de lei. Click aici.

Întrebările sunt de fapt răspunsuri – Allan Pease

317691

Dacă ți se pare ciudat titlul, să știi că și mie mi s-a părut la fel. Această carte, cu toate că are doar 100 de pagini, este ideală pentru a afla dorința adevărată a omului din față, pentru a ști cum să îl ajuți. Și asta, deoarece oamenii de obicei spun doar obiecții, în loc să spună motivul real pentru care nu ar face un lucru.

”Întrebările sunt de fapt răspunsuri” tratează 5 capitole, fiecare la fel de importante. Vei învăța care sunt cele 5 reguli de aur ale succesului, tehnica celor 4 chei, 6 strategii și tehnici pentru a lăsa o primă impresie pozitivă și anumite subtilități despre limbajul trupului. Ce este cel mai interesant din punctul meu de vedere, este ceea ce Allan Pease numește ”tehnica celor 4 chei”. Când dorești să obții motivația reală a unui om, această tehnică te va ajuta enorm de mult. Pentru leadership și coordonare de echipe, tehnica aceasta este esențială, mai ales pe termen lung.

Allan Pease este cel mai cunoscut expert din lume în limbajul trupului. Dacă învățăm semnalele nonverbale, ne putem da seama că un ”nu” înseamnă de fapt un ”da”, un pas înainte spre reușită. Cu cât ai mai multe refuzuri, cu atât succesul este mai aproape.

Recomand această carte în special oamenilor care fac vânzări, fie că este vorba de produse sau servicii. Nimănui nu ne place să ni se vândă, însă tuturor ne place să cumpărăm. Și cum toți facem vânzări, fie că ne dăm seama, fie că nu, ”Întrebările sunt de fapt răspunsuri” poate fi pentru oricine. Atenție însă, deoarece vei învăța tehnci care te ajută și să manipulezi, și să influențezi. Diferența este că una este negativă, alta pozitivă. Ține de tine pe care vrei să o folosești.

Puteți cumpăra cartea ”Întrebările sunt de fapt răspunsuri – Allan Pease” de pe:

 • Elefant.ro: între 15 – 19 lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 18 – 19 lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libhumanitas: 19 lei. Click aici.

Motive pentru a zâmbi – Zig Ziglar

628391

O carte care te cucerește numai după titlu. Mi-a fost oferită cadou de către bunica mea, am zis că o voi citi, însă jur că am citit-o la momentul oportun. Asta m-a făcut atunci să realizez că fiecare carte pe care noi o deschidem, o facem la momentul cel mai bun nouă. Așa că atunci când am deschis-o, credeam că va fi o lectură plăcută, însă a fost un rezumat al ultimului an.

Zig Ziglar cred că a dat ce este mai bun din el atunci când a scris ”Motive pentru a zâmbi”. Pur și simplu a rezumat în vreo 200 de pagini sfaturile necesare pentru a ne bucura momentele mici din viață, cele care fac diferența. A scris 102 de povești, de unele am auzit, de altele încă nu, despre oameni din diverse domenii care au reușit să își urmeze visurile. Sunt povești despre leadership, atitudine, credință, dorință și rezultate. Fiecare poveste conține cel puțin două lecții pe care le putem lua pentru a călători fericiți pe valurile vieții.

Zig Ziglar a fost un celebru orator și autor de cărți motivaționale. A scris aproape 30 de căți de dezvoltare personală, și a fondat compania Ziglar Inc., companie care oferă instrumente ca oamenii să-și pună în valoare resursele fizice, intelectuale și spirituale. Recomand această carte tuturor oamenilor care își doresc o motivație în viața lor, sau își doresc o încurajare zilnică pentru a-și urma visurile.

Puteți cumpăra cartea ”Motive pentru a zâmbi – Zig Ziglar” de pe:

 • Elefant.ro: între 18 – 23 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libhumanitas.ro: 23 de lei. Click aici.

Secretele minții de milionar – T. Harv Eker

secretele-mintii-milionar-70466

Voi începe cu o scurtă poveste despre această carte incredibilă. Am citit-o prima dată, mi-a plăcut foarte mult, iar când am citit-o a doua oară, mi s-a părut că este mai deșteaptă cartea. Este o carte care vorbește prin fapte, nu prin vorbe. Autorul ne spune din povestea lui cum a ajuns să fie milionar, însă partea cea mai interesantă este că bogăția se află în interiorul fiecăruia dintre noi. Trebuie doar să o accesăm. Nu degeaba continuarea titlului este ”Stăpânirea jocului interior al bogăției”. Un prieten de-al meu a spus că dacă ai aici (punând degetul pe cap), ai și aici (punând degetul pe buzunar).

T. Harv Eker este un autor de care nu auzisem până să îi citesc cartea. M-a impresionat atât de mult ceea ce am citit, încât lucrurile de acolo le mai aplic și în ziua de astăzi. Cartea conține puține capitole, însă cu un conținut extrem de puternic. Îți vei recunoaște care este tiparul tău financiar, vei afla care sunt cele 17 dosare ale prosperității, iar cu exerciții zilnice vei putea să îți recondiționezi gândirea. T. Harv Eker este de părere că tiparul nostru financiar este asemănător cu un termostat; așa cum îl reglezi, așa va funcționa. Doar dacă ne schimbăm acul termostatului, gândirea noastră va funcționa asemeni unei gândiri abundente, bogate.

”Secretele minții de milionar” este recomandată de 2 dintre cei mai influenți autori și speakeri motivaționali, pe numele lor Brian Tracy și Jack Canfield. Este o carte care pe mine m-a ajutat extrem de mult în a-mi recondiționa gândirea și a începe să gândesc bogat. O recomand tuturor oamenilor, indiferent de profesie sau vârstă. Cu siguranță vă va ajuta pe orice plan, dacă aplicați ceea ce scrie acolo.

Puteți cumpăra cartea ”Secretele minții de milionar – T. Harv Eker” de pe:

 • Elefant.ro: între 18 – 25 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 23 – 25 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libhumanitas.ro: 25 de lei. Click aici.

Șlefuitorul de diamante – Michael Roach

slefuitorul-de-diamante-invatatura-budista-despre-succesul-in-afaceri-si-in-viata_1_fullsize

O carte care mi-a atras atenția din prima datorită titlului ”Șlefuitorul de diamante – învățătură budistă despre succesul în afaceri și în viață”. Înainte să citesc această carte, am mai citit 3 cărți de spiritualitate, însă partea interesantă este că aceasta combină spiritualitatea cu afacerile. Iar cum sunt pasionat de ambelele, m-a cucerit instant. Și bineînțeles că nu înțelegeam cum se pot îmbina aceste două domenii, de aceea autorul a făcut o treabă excelentă transmițând acest lucru.

Michael Roach este primul american cu titlul de Geshe, în traducere însemnând maestru în budism. După 20 de ani de studiu în budism, maestrul său l-a sfătuit să plece în America și să își întemeieze o afacere, aplicând principiile pe care le-a învățat. În 1981 a fondat compania Andin International Diamond, care în prezent are vânzări de peste 100 de milioane de dolari anual. Iar aceste principii sunt descrise foarte frumos în cartea de față. În cele 3 capitole, autorul ne vorbește despre cum anume să câștigăm bani, cum să ocupăm de corpul și mintea noastră, și cel mai important, să privim înapoi și să știm că a meritat.

Este o carte care într-adevăr te schimbă, iar modalitatea prin care autorul explică cât mai simplu metodele de a avea succes este fenomenală. Nu mă așteptam ca într-o afacere să se poată aplica principii budiste, principii foarte sănătoase de altfel. O recomand tuturor oamenilor, indiferent de vârstă sau profesie. Dacă ai o afacere, cu atât mai bine. ”Șlefuitorul de diamante” este o carte de viață, o carte care te șlefuiește pentru a ajunge o versiune mai bună a ta. Deoarece un diamant este doar un cărbune, supus la o presiune foarte mare.

Puteți cumpăra cartea ”Șlefuitorul de diamante – Michael Roach” de pe:

 • Elefant.ro: între 33 – 37 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 34 – 37 de lei, în funcție de reducere. Click aici.

De la idee la bani – Napoleon Hill

de-la-idee-la-bani

Se spune că este a doua cea mai vândută carte din lume după Biblie. În schimb este considerată Biblia în lumea afacerilor. V-ar plăcea să aflați care sunt secretele oamenilor de succes de-a lungul timpului? ”De la idee la bani” vă oferă poveștile acestora, oameni precum Theodore Roosevelt, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Henry Ford, John D. Rockefeller, Andrew Carnegie. Acest lucru este posibil deoarece autorul a studiat timp de 25 de ani viața lor, concentrând într-o singură carte secretul fiecăruia.

Napoleon Hill ne prezintă 13 pași către îmbogățire, foarte simpli, care pot fi urmați de oricine își dorește. Fraza principală pe care se bazează cartea, fiind cea mai reprezentativă a autorului este ”orice dorință pe care mintea o concepe și crede, mintea o poate îndeplini”. În cei 13 pași, autorul ne vorbște despre dorință, încredere, imaginație, planificare, perseverență, și multe altele. Sunt abilitățile necesare pentru a ajunge de la o idee simplă, la bani. Este un manual care vă spune pas cu pas ceea ce aveți de făcut pentru a vă concretiza visul. Din punctul meu de vedere, este cea mai puternică carte pentru a învăța cum să deveniți stăpânul propriul destin.

Napoleon Hill a fost unul dintre cei mai influenți gânditori americani, continuând să aibă chiar și astăzi un impact enorm. ”De la idee la bani” (în engleză, ”Think and grow rich”), a apărut în anul 1937, iar de la apariție s-au vândut peste 60 de milioane de copii, un bestseller internațional de peste 70 de ani. De aceea, s-a înființat și Fundația Napoleon Hill, o fundație menită să ducă mai departe invățăturile omului căruia îi poartă numele. Recomand această carte tuturor oamenilor, indiferent de profesie, statul social sau vârstă. Chiar dacă nu doriți să vă îmbogățiți, sunt convins că poveștile pe care le veți citi vă vor inspira și vă vor îmbogăți cultura generală.

Puteți cumpăra cartea ”De la idee la bani – Napoleon Hill” de pe:

 • Elefant.ro: între 23 – 29 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 27 – 29 de lei, în funcție de reducere. Click aici.

Școala de afaceri – Robert Kiyosaki

res_a6713d816649bdb8c8a61700e49765e3_350x350c_ntl9

”Pentru oamenii cărora le place să îi ajute pe alții”. Acesta este continuarea titlului, iar autorul nu degeaba a ales acest nume. V-ați întrebat vreodată dacă există un model de afaceri sănătos pe această lume? Cu toții știm că în afacerile clasice, trebuie să fii mai bun decât competiția ta. Însă ceea ce mulți oameni nu cunosc, este că mai există încă un mod de afaceri. Este un mod care se bazează pe zicala ”ca să ai succes, ajută-i pe ceilalți să ajungă la succes”. Iar acesta se numește marketing-ul în rețea sau network marketing.

Robert Kiyosaki și-a construit averea pe modelul clasic al afacerilor. Și a făcut-o extraordinar de bine,  deoarece s-a pensionat în jurul vârstei de 45 de ani. De aceea poate vorbi obiectiv cu privire la această industrie, zicând și bune, și rele. Autorul prezintă în carte 11 valori ale școlii de afaceri. Însă ceea ce m-a surprins a fost că vorbește și despre ceea ce înseamnă bogăția, alte modalități de a ajunge bogat și de ce anume să nu îți lansezi o afacere de marketing în rețea. Printre cele 11 valori despre care vorbește se numără educația financiară, valoarea unei rețele, dezvoltarea de abilități și cum să îți trăiești visurile.

Dacă sunteți antreprenor la început de drum sau oameni curioși din fire și aveți ocazia să întâlniți o companie de network marketing, vă recomand să mergeți să întâlniți oamenii de acolo. O zic deoarece puteți întâlni oameni minunați, cu principii de viață, oameni care își doresc mai mult și acționează. Iar o singură idee vă poate schimba direcția în viață.

Robert Kiyosaki este unul dintre cei mai mari mentori pe educație financiară din lume, investitor și antreprenor. A scris seria ”Tată bogat”, având mai multe best seller-uri. ”Școala de afaceri” este una dintre aceste cărți, o recomand deoarece vezi și o altă lume față de cea pe care o vedem cu toții zilnic. Afli principii noi, simple, care îți pot oferi un parcurs nou în viață.

Puteți cumpăra cartea ”Școala de afaceri – Robert Kiyosaki” de pe:

 • Elefant.ro: între 23 – 29 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 26 – 29 de lei, în funcție de reducere. Click aici.

Secretele Succesului – Dale Carnegie

secretele-succesului-dale-carnegie-585-4

Te-ai întrebat vreodată dacă succesul are vreun secret? Ei bine, Dale Carnegie ne dezvăluie că succesul este ceva atât de simplu, încât mulți oameni nu îl văd. De ce? Pentru că am fost învățați să gândim complicat. Bineînțeles, succesul este ceva subiectiv, pentru fiecare om însemnând altceva. Însă sunt câteva aspecte de care fiecare ar trebui să ținem cont.

Primul aspect vorbește despre cum anume să ne comportăm în lume și cum să îi facem pe oameni să ne placă. Dale Carnegie ne dezvăluie nouă tehnici esențiale despre cum anume să ne comportăm cu oamenii, cum să creăm relații în jurul nostru, și cum să lăsăm o impresie bună. Al doilea aspect face referire la a atrage oamenii de partea modului tău de gândire și a fi un lider adevărat. Aici vorbim foarte mult despre puterea de a scoate potențialul din oameni, de a-i împinge în față. Așa cum spune un citat ”leadership-ul este abilitatea de a determina oameni să facă lucruri de bună voie, lucruri pe care în mod normal nu le-ar face”.

Ca un antreprenor la început de drum, această carte mi-a deschis ochii către anumite abilități. Bineînțeles că o dată învățate, ai un as foarte bun în mânecă, însă ține de tine ce vrei să faci cu el. Este ca și cum ai avea un cuțit, ți-ai putea face de mâncare sau ai putea omorî pe cineva. Sau și mai frumos, ai putea să îi înveți pe ceilalți să își facă de mâncare, iar așa tu devii liber.

”Secretele succesului” este o carte apărută în anii 1930, cu povești de succes ale oamenilor. Principiile ei se aplică chiar și în ziua de astăzi. O recomand tuturor oamenilor, indiferent de vârstă sau profesie. Este o carte de viață care din punctul meu de vedere oricine ar merita să o citească.

Puteți cumpăra cartea ”Secretele Succesului – Dale Carnegie” de pe:

 • Elefant.ro: între 26 – 33 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libris.ro: între 30 – 33 de lei, în funcție de reducere. Click aici;
 • Libhumanitas.ro: 33 de lei. Click aici.