”Dar eu nu pot să vând” – ba da, POȚI!

SELL

Da, ai citit bine! Poți să vinzi și o faci în fiecare secundă, chiar dacă nu ești conștient de asta. Foarte mulți dintre noi când aud cuvântul ”vânzare”, la nivel mental se închid instant. Poate pentru că am trăit experiențe neplăcute în trecut sau poate că am crescut cu anumite convingeri limitative. Ei bine, dă-mi voie să îți spun că nu este doar atât. Iar asta ți-o spune un om care ura acest cuvânt până în măduva oaselor, și asta pentru că nu îl înțelegeam.

Ce înțelegi prin ”a vinde”? A ceda un bun sau un serviciu cuiva în schimbul banilor? A-i băga cuiva pe gât un anumit produs? A merge din ușă din ușă sau a suna oamenii? A te alătura unei companii din aia de MLM? Nu știu ce înseamnă pentru tine, dar pentru mine însemna ceva agresiv și care ziceam că nu voi face niciodată. M-am înșelat enorm de mult, până am realizat că vânzarea este peste tot. Iar în momentul când vei conștientiza asta, viața ta se va schimba radical. Tot ce vezi în jurul tău este vânzare. Oamenii când se îmbracă dimineața, o fac pentru că se vând. Îți place un anumit fel de mâncare și îi spui celui mai bun prieten, tocmai ai făcut o vânzare. Vorbești cu un om despre ideile voastre, fiecare își vinde ideile. Te duci la un interviu, te vinzi. Băiatul invită o fată în oraș, tocmai a făcut o vânzare (probabil a tratat și obiecțiile fetei 🙂 ).Vezi un om care conduce un Mercedes, acesta indirect face reclamă și vinde ideea de a avea un Mercedes. A vinde înseamnă mult mai mult decât știm noi. Poate înseamna un stil de viață, o recomandare pe încredere, o atitudine și o stimă de sine ridicată.

Și acum întrebarea care probabil ne macină pe toți: de ce unii au bani mai mulți și alții mai puțini? Este foarte simplu. Pentru că unii știu să vândă, iar alții nu. Dacă ar fi în locul meu, aș pune o materie la școală cu tema ”Vânzări 101”. Este un lucru atât de important, căruia puțini dintre noi îi dăm atenție. Robert Kiyosaki, autorul a două dintre cele mai bune cărți de afaceri și de viață din lume, ”Tată bogat, Tată sărac” și ”Școala de afaceri”, nu este autorul care scrie cel mai bine, ci este cel care se vinde cel mai bine. De aceea are și succesul pe care îl are.

Cum ar fi ca data viitoare când faci ceva, să te gândești că tocmai ai făcut o vânzare? Nu contează ce ai vândut, pot fi idei, recomandări, produse sau servicii, orice. Îți garantez că încrederea și stima de sine îți vor crește, iar dacă urăști acest cuvânt, vei ajunge să îl iubești.

Până data viitoare, dă-ți voie să vezi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s