De ce facem ceva diferit?

dare-to-be-different

Zilele trecute m-am întâlnit în oraș cu un prieten de-al meu, Ionuț-Mihai Nicula. Am vorbit despre viață, business, pasiuni, călătorii. Despre Ionuț pot să vă spun că este programator, însă entuziasmul lui pentru oameni este molipsitor. Îi place să își facă prieteni noi, să călătorească, să se bucure de viață și cu siguranță va ajunge foarte sus, se citește în ochii lui această dorință.

Ce m-a inspirat să scriu acest articol a fost discuția cu el. Din ce în ce mai mult întâlnesc tineri care vor să facă ceva diferit, nu doar programul acela de monotonie pe care îl vedem la părinți. Vrem să construim, să realizăm, să facem ceva pentru noi și cei din jur. De aceea văd tot mai mulți tineri care pe lângă ceea ce fac, mai încep un business sau un proiect în online, participă la cursuri de dezvoltare sau se alătură unei companii de network marketing. Toate aceste acțiuni se rezumă, din punctul meu de vedere, la un singur cuvânt. Iar acesta este speranță. Ne dorim un viitor mai bun, avem exemple ale oamenilor de succes care să ne inspire și sperăm că și noi, într-o bună zi, să ajungem unde ne dorim.

Mai țineți minte când eram copii ce imaginație bogată aveam? Spuneam lucruri de genul ”când voi fi mare, voi fi doctor, inginer, afacerist sau sportiv; voi avea o casă și o mașină mare”. Însă acum aceste dorințe s-au diminuat, deoarece am crescut și am văzut că nu este atât de ușor. Însă cine a zis că trebuie să fie ușor? Suntem generația care încă mai poate visa, iar acest vis ne alimentează acțiunile noastre de zi cu zi. Când îți dorești cu adevărat, vei găsi timp, bani și alte resurse. Scuzele tale ar trebui să fie motivul pentru care să faci acel lucru. Dacă era ușor, toată lumea o făcea.

Cum ar fi ca data viitoare când întâlnești ceva nou, să îl primești cu inima deschisă? Dacă simți că este de tine, acționează. Aplică regula celor 5 secunde; când simți să faci ceva, în 5 secunde să te apuci să îl faci. Altfel, îți va fi din ce în ce mai greu. Universului îi place viteza, nu te răsgândi sau aștepta momentul potrivit. Momentul potrivit ți-l creezi tu, el nu se crează de la sine.

Până data viitoare, dă-ți voie să vezi!

6 thoughts on “De ce facem ceva diferit?

  1. Lucica January 29, 2016 / 11:38 am

    Raspunsul interior este valabil doar pentru cei are au o anumita structura genetica. Nu este valabil pentru oricine.

    Liked by 1 person

  2. adrian91teo January 29, 2016 / 2:34 pm

    Interesant, nu știam asta. Mulțumesc de informație, Lucica 🙂 Sunt curios de unde provine această informație.

    Like

    • Lucica January 29, 2016 / 3:01 pm

      Am facut un curs pe aceasta tema. Este extrem de interesant. Daca vrei detalii, vorbim.

      Liked by 1 person

      • adrian91teo January 29, 2016 / 4:32 pm

        Chiar mi-ar face plăcere. Scrieți-mi vă rog pe Facebook, cred că este cel mai accesibil așa 🙂

        Like

      • Lucica January 29, 2016 / 4:42 pm

        dati-mi denumirea contului de facebook

        Like

  3. adrian91teo January 29, 2016 / 11:05 pm

    Gășiți adreasa mea de Facebook pe Blog, la categoria Contact. Aici nu pot să dau adresa cu link 🙂

    Like

Leave a comment