Top 5 cărți

top_5_books

Într-un articol anterior am menționat câteva întrebări care din punctul meu de vedere sunt destul de puternice. Asta deoarece te pun puțin pe gânduri, oferindu-ți și o altă perspectivă. Apoi m-am gândit să nu mă limitez doar la întrebări. Așa că am făcut o listă cu acele cărți care mi-au oferit o altă perspectivă asupra vieții până acum. Sunt cărți din diverse domenii, deci ordinea este aleatoarea.

1. Personalitate plus – Florence Littauer

Cartea aceasta explică cele 4 tipuri de personalități ale oamenilor: sangvinic popular, coleric puternic, melancolic perfect și flegmatic liniștit. Te ajută să îți înțelegi personalitatea, iar prin asta să îi înțelegi și pe ceilalți. Vei observa de ce tu acționezi într-un anume fel, iar ceilalți în alt fel. Cu toții avem puncte forte și puncte slabe, iar aici autoarea le detaliază pe fiecare în parte. Este o carte foarte bună, pe mine m-a ajutat destul de mult să înțeleg anumite trăsături ale mele și cum pot să interacționez cu oamenii din jurul meu.

2. Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Probabil una dintre cele mai bune cărți din domeniul spiritualității pe care am citit-o vreodată. A picat și într-un moment al vieții mele în care aveam nevoie să înțeleg anumite lucruri. Această carte te face să conștientizezi cât de importantă este clipa de acum și să trăim în prezent. Nu este o carte pentru toată lumea, deoarece vor fi unele persoane care s-ar putea să nu înțeleagă ce scrie acolo. Te duce la un alt nivel de conștiință față de cel de acum, de aceea fiecare propoziție este importantă. Nu o citi ca pe un roman, dacă nu ai înțeles o frază, citește-o din nou până o înțelegi apoi treci la următoarea.

3. Secretele minții de milionar – T. Harv Eker

Pe lângă perpectiva pe care ți-o oferă, și anume aceea de a-ți deschide mintea pentru a gândi bogat, cartea aceasta îți oferă și câteva principii de viață. Unul dintre ele este ”a fi, a face, a avea”, despre care am scris într-un articol anterior. Este o carte care din punctul meu de vedere se potrivește absolut oricui, fie că este inginer, doctor, avocat sau antreprenor. Te ajută să vezi altfel lucrurile, să gândești într-un alt mod.

4. Școala de afaceri – Robert Kiyosaki

Este cartea care din punctul meu de vedere explică cel mai bine cea mai etică afacere din lume. Și anume industria de network marketing. Nu voi sta să detaliez această industrie, pot doar să spun că m-a ajutat să înțeleg cu adevărat ce înseamnă network marketing, de ce este cea mai de viitor afacere și de ce poate fi una dintre cele mai frumoase meserii din lume. Cum Robert Kiyosaki nu și-a făcut averea din această industrie, el povestește obiectiv avantajele și dezavantajele ei și dacă tu te potrivești sau nu acestei industrii. Un citat din această carte care pe mine m-a pus pe gânduri este ”Cei mai bogați oameni din lume construiesc rețele. Toți ceilalți au fost educați să caute un loc de muncă”.

5. Șlefuitorul de diamante – Geshe Michael Roach

O carte care într-adevăr te ajută să înțelegi de ce acționezi într-un anumit fel și de ce inconștient continui să faci asta. Michael Roach este primul american căruia i s-a acordat titlul de maestru budist tibetan. După ce și-a terminat studiile în budism, maestrul lui l-a îndemnat să se întoarcă în America și să își întemeieze o afacere pe baza principiilor învățate. I s-a părut ciudat la început, dar și-a ascultat maestrul și acum are o afacere cu diamante care rulează peste 100 de milioane de dolari anual. Cartea aceasta se bazează pe plantarea semințelor mentale în subconștient, urmarea fiind ca ele să se dezvolte în conștient. Pe mine m-a ajutat nu numai în afacere, dar și destul de mult în viața personală.

Și dacă tot vorbim de cărți, cum ar fi ca în loc de tradiționalul salut ”ce mai faci?”, să întrebăm ”ce mai faci? ce citești acum?”. Poate să reiasă un subiect de discuție foarte interesant.

Până data viitoare, dă-ți voie să vezi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s