Curaj, câinele cel fricos!

4501e162f2a86d1f455bb5d8a1814139

Îți mai amintești acest serial al copilăriei? Eu cu siguranță da, este unul dintre serialele de desen animat care îmi plăceau cel mai mult. Atunci mă amuza teribil modul în care câinele acela arăta când se speria.

Pentru cei ce nu știu sau nu își mai amintesc exact, voi detalia puțin serialul. ”Curaj, câinele cel fricos!” sau în engleză ”Courage the Cowardly Dog” era un serial de desen animat care se difuza pe canalul de televiziune Cartoon Network. În serial este vorba de 3 personaje: o bătrânică foarte simpatică pe nume Muriel, un bătrânel pe nume Eustace și câinele lor, pe nume Curaj (voi folosi numele în română deoarece are rezonanță mai mare cu ce voi scrie in articol). Ei locuiau în Mijlocul Pustietății, unde bineînțeles că nu locuia altcineva. Dar de fiecare dată, la ferma lor apăreau tot felul de lucruri bizare, de la fantome, la activități paranormale. Curaj trebuia să își învingă tot timpul frica pentru a-și salva stăpânii de la aceste fenomene. Dar de fiecare dată când trebuia să ia o decizie, găsea cele mai bune soluții.

Am făcut această comparație cu serialul, deoarece acum conștientizez de fapt esența lui. Noi când trebuie să luăm o decizie, de multe ori intervine frica. Iar în noi se dă o luptă între partea rațională și cea emoțională. Partea rațională este cea care ne induce frica, dar numai prin partea emoțională putem combate acea frică. Aceasta este cea care câștigă întotdeauna și ne scoate din zona de confort. De aceea cele mai bune decizii se iau pe parte emoțională. Acela este momentul în care nu mai lăsăm rațiunea să ne folosească, ci o folosim noi pe ea pentru a găsi cele mai bune soluții. Crezi că dacă partea rațională ar fi câștigat, Curaj ar fi reușit să găsească cele mai bune soluții pentru a-și salva stăpânii? Eu cred că nu. Crezi că dacă partea emoțională ar fi câștigat, Curaj ar fi reușit să găsească cele mai bune soluții pentru a-și salva stăpânii? Eu cred că da. Mai mult, chiar așa s-a întâmplat.

Cum ar fi dacă data viitoare când va trebui să iei o decizie, o vei lua cu sufletul? Lasă întrebările de tipul ”dar dacă nu…”. Ele induc frica. Cum ar fi dacă ai avea încredere în partea ta emoțională și curajul să îți ieși din zona de confort? Cum ar fi dacă ai fi ”Curaj”?

Până data viitoare, dă-ți voie să vezi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s